Winkelwagen

Andalusische tegels / Spaanse tegels in Breda

Andalusische tegels / Spaanse tegels in Breda

Deze keramische wand- en vloertegels vertegenwoordigen een traditionele kunst uit het zuiden van Spanje, die Noord-Afrikaanse invloeden heeft gekend in de veertiende eeuw. Vanaf deze periode kwam de Spaanse tegelindustrie tot bloei en kende deze een piek in de vijftiende eeuw. Het duurde nog een paar eeuwen voordat deze kunst Nederland bereikte. In de zeventiende eeuw ontwikkelde zich een rijke tegelindustrie waaruit de bekende blauwe tegels voort zijn gekomen. Siertegels werden vanaf dat moment toegepast in keukens, gangen, traplokalen, etc. Ook kerken, klooster en paleizen werden versierd met deze tegels en werden op bestelling gemaakt door niet alleen tegelbakkers uit het zuiden van Europa maar ook door tegelbakkers uit Amsterdam, Rotterdam, Delft, Haringen en Makkum.

Deze Spaanse tegels hebben tegenwoordig, in korte tijd, een goede plek op de markt weten te veroveren dankzij de eindeloze keuzes in kleuren en patronen. Deze designtegels worden op vakkundige wijze in Spanje, in de buurt van de stad Valencia, geproduceerd. De Andalusische tegels zijn geschikt voor wanden en vloeren in badkamer, keuken, slaapkamer, tuin en in openbare ruimtes.

Andalusische zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Vooral in de grote steden zoals Breda, Utrecht en Amsterdam zijn deze siertegels steeds vaker te vinden in horecagelegenheden, sauna’s, huizen, etc.

Stel uw vragen aan ons

U wilt vast weten hoe u deze tegels het beste kunt combineren of waar u deze wandtegels kunt kopen. Kom naar onze showroom in Rotterdam en we vertellen u alles over deze unieke stijlvolle Spaanse tegels. Ervaar met uw eigen ogen hoe mooi en uniek deze vloer- en wandtegels zijn. Tot gauw!

Wij zijn de grootste online verkoper van de mozaiektegels van Nederland en België. Neem contact met ons op via info@mozaiekjes.com