Winkelwagen

Zo zorg je voor meer wellness in je badkamer

Je badkamer is veel meer dan een plek om je te wassen, tegenwoordig willen we er steeds meer ontspannen. Maar hoe doen we dat zonder er meteen een sauna of stoomruimte in te bouwen? Daar gaan we je in dit artikel alles over vertellen.

Planten                              

De natuur straalt rust uit en werkt positief op onze geest. Door verschillende planten in onze badkamer te plaatsen, krijg je meer sfeer en zal je voor een betere luchtvochtigheid zorgen. Hierdoor zal schimmel minder kans hebben om zich te vestigen in je badkamer.

De volgende planten zijn erg geschikt om in een badkamer te plaatsen:

SanseveriaBrengt de luchtvochtigheid in je badkamer op peil en filtert de lucht.
OrchideePerfect als je meer sfeer wilt creëren, maar is alleen geschikt voor een badkamer met een raam.
Aloë VeraEen sterke plant die je goed kan gebruiken voor je verzorging en als medicijn. Heeft geen zonlicht nodig en kan je dus in donkere badkamers plaatsen.
LepelplantDeze plant houdt van vochtige ruimtes en verwijdert giftige stoffen uit de lucht. Daarnaast zal die ook schitterende witte bloemen geven!

Verzorgingsproducten

Om echt dat wellness-gevoel te krijgen, kunnen we natuurlijk niet zonder de juiste verzorgingsproducten klaar te hebben staan. Naast verschillende shampoos en showergels, kan onder andere denken aan body- en gezichtsscrubs, gezichtscrème, en zelfs gezichtsmaskers mogen niet ontbreken in je badkamer. Om het helemaal af te maken rol je een aantal handdoeken op en zorg je ervoor dat die altijd klaarstaan in de badkamer.

Een Marokkaanse hammam

In de Arabische wereld is de hammam niet weg te denken en is het vooral een plek waar mensen gezamenlijk naartoe gaan. Ze komen daar niet alleen om zichzelf te verzorgen, maar fungeert ook als een plek om te socializen. In Marokko gaan veel mensen minimaal elke week naar de hammam om zichzelf te reinigen.

De Marokkaanse hammam is schitterend om te zien en geeft je echt dat wellness-gevoel. Je hoeft ook geen grote ruimte te hebben om een Marokkaanse hammam te bouwen. Daarnaast heb je ook niet veel nodig om dit te realiseren. Door de muren met mozaïektegels te bekleden, zal je al snel het gevoel hebben dat je je in een hammam bevindt. Verder heb je bankjes nodig, zodat je jezelf goed kan verzorgen. Deze kan je van beton maken, maar je kan ook houten bankjes plaatsen. Je hebt ook geen stoomgenerator nodig, heet water zal de ruimte na 10 minuten al vullen met stoom.  Vervolgens kan je elkaar in gaan smeren met Marokkaanse zwarte zeep en kunnen jullie lekker gaan scrubben!

Naast schitterende tegels, hebben wij verschillende producten om je Marokkaanse hammam compleet te maken. Je kan denken aan onze Marokkaanse fonteinen waar heet water doorheen zal stromen, maar ook aan onze prachtige waskommen. Het beste kan je dit beleven in onze showroom en vandaar dat wij je uitnodigen om gezellig bij ons te langskomen!

Kaarsen

Als finishing touch raden wij je aan om kaarsen te plaatsen in je badkamer. Als je er genoeg plaatst, kan je het als lichtbron gebruiken en daar zal je zeker geen spijt van hebben. Kaarsen werken erg goed op onze geest en is een perfecte middel om ons relaxed te voelen. Ga dan ook meteen voor kaarsen die lekker ruiken, onze geur speelt ook een belangrijke rol om tot rust te komen.

Wij zijn de grootste online verkoper van de mozaiektegels van Nederland en België. Neem contact met ons op via info@mozaiekjes.com