Zellige BE 38 Selouane light green

 52,50  43,39 Excl. BTW

0,57 m2

Doos
€ 92,10
0.57 m²

Dit product is (tijdelijk) niet op voorraad, neem contact met ons op voor de beschikbaarheid.

Zellige

De Zellige BE 38 Selouane light green (Zillij) is een handgemaakte tegelsgemaakt van klei en gebakken in speciale ovens. Zelliges staan bekend om hun charmante imperfecties en geven een levendige en karaktervolle uitstraling aan een ruimte. Elke tegel heeft zijn eigen unieke karakter dat weerspiegeld wordt in de verschillende kleuren en de onregelmatige oppervlakte van de tegel.

De kunst van het maken van deze buitengewone tegels is afkomstig uit Marokko en wordt al eeuwen van generatie op generatie doorgegeven.

De zelliges van Mozaïekjes worden uit eigen productie vervaardigd in Fez, Marokko. Fez is een van de twee belangrijkste centra voor het produceren van hoogstaande kwaliteit zelliges, gemaakt van een uitzonderlijk goede kwaliteit klei uit dat gebied. Deze klei is afkomstig uit het Mioceen, 23 tot 5 miljoen jaar geleden en bestaat uit kleimineralen die verantwoordelijk zijn voor het lage krimp-zwelvermogen en voor de lage porositeit van de klei.

Klik hier voor meer informatie over  het plaatsen en behandelen en de unieke eigenschappen van deze tegels.

Sample aanvragen

Een wandtegel, vloertegel of mozaïek kopen vanaf een afbeelding is erg moeilijk. Daarbij komt nog dat kleuren op een beeldscherm in werkelijkheid heel anders kunnen overkomen. Het is prettiger om zelf een stukje van een tegel of mozaiek te kunnen bekijken in uw eigen omgeving. Vraag daarom samples aan via onze website.

 

Extra informatie

Gewicht20 kg
Afmetingen

14 x 4,5 cm

Dikte

20 mm

Geschikt voor

Binnen, Buiten, Vloer, Wand

Kleuren

Groen

Prijs per

Doos

Vorm

Rechthoek

Vorstbestendig

Nee

Tegeloppervlak

Glanzend

Materiaal

Klei

Steenlengte

14,5 cm

steenbreedte

4.5 cm