Winkelwagen
Bezoek onze showroom van 800m2 in Rotterdam

Marokkaanse tegels

Marokkaanse tegels kopen

Marokkaanse tegels zijn tijdloos en verkrijgbaar in de meest prachtige kleuren. Al jarenlang decoreren deze handgemaakte tegels gebeds- en washuizen maar geven ze ook extra sfeer aan woningen..

Wat zijn Marokkaanse tegels?

Al eeuwenlang decoreren Marokkaanse tegels Arabische gebeds- en washuizen en de Moren hebben deze Marokkaanse kunstvorm naar Europa gebracht. Deze met de hand gekneden en gevormde tegel bestaat uit cement en klei met daarbovenop een laag van marmerpoeder. Aan dit marmerpoeder voegt men pigment toe waardoor de unieke transparante kleuren ontstaan die Marokkaanse tegels onderscheiden van alle andere tegelsoorten.

Hoe maak je Marokkaanse tegels?

  1. Voor ieder formaat is er een ijzeren mal waar men het kleurmotief ingiet, een laag van bijna 1 cm dik.
  2. Aan de onderkant van de kleurpigmenten brengt men binnen het frame een laag cement aan (ongeveer 1,5 cm) om de tegel te verstevigen.
  3. Men perst de tegel onder hoge druk.
  4. Is de tegel goedgekeurd dan gaat de tegels voor 24 uur in een waterbad om uit te harden.
  5. Na de 24 uur gaat de tegel in een droogrek voor de laatste uitharding.

Zo werden Marokkaanse tegels vroeger gemaakt en zo worden de tegels ook vandaag de dag gemaakt. Een arbeidsintensief proces wat de tegel meer uniek maakt.

Geschikte ruimtes voor Marokkaanse tegels

Marokkaanse tegels kunt u in iedere ruimte in huis gebruiken. De badkamer, keuken en wc zijn de plekken waar Marokkaanse tegels het meeste worden toegepast en daar zijn ze ook (na behandeling) uitermate geschikt voor. Marokkaanse tegels worden het meeste op wanden geplaatst omdat de tegel snel slijt en ze op wanden de minste kans op slijtage hebben. Bent u bang voor beschadigingen op tegels? Dan moet u overwegen of dit de geschikte tegel voor u is. Waardeert u juist de ‘geleefde’ look en houdt u niet van een strakke industriële vloer, dan voldoen Marokkaanse tegels perfect aan uw eisen. Voor buiten is het in Nederland af te raden om Marokkaanse tegels te gebruiken omdat ze kunnen springen met vrieskou.

Afwijkingen horen bij het karakter van Marokkaanse tegels

Imperfectie is wat de Marokkaanse tegel juist zijn unieke karakter geeft. Doordat dit type tegel handgemaakt is kan het zijn dat de ene tegel een paar millimeter breder of smaller is dan de ander en ook in de kleuren kan verschil zitten qua tinten. Dit kleurverschil lost u gedeeltelijk op door tegels uit verschillende verpakkingen met elkaar te mixen zodat de kleurtinten over de hele oppervlakte gemixt zijn in plaats van op één plek.

 

[ux_products style=”normal” type=”masonry” columns=”5″ cat=”141″ text_align=”left”]

Onze showroom is alleen te bezoeken op afspraak, neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.