Winkelwagen
Bezoek onze showroom van 800m2 in Rotterdam

Eigen productie Cementtegels & Zelliges

De Zelliges van Mozaïekjes worden in eigen productie, in een fabriek in Fez gemaakt.
Zellige tegels worden traditioneel met de hand gemaakt en hiervoor wordt niet-geraffineerde natuurlijke klei gewonnen uit de Fez-regio in Marokko. De klei wordt eerst gekneed met water en daarna met de hand vormgegeven. Vervolgens wordt de vormgegeven klei op natuurlijke wijze gedroogd en in een oven gebakken. Elke stap gebeurt handmatig: van kneden tot vormgeven en kleuren. De tegels worden in de zon gedroogd en gebakken in een houtoven.

Zellige is een vorm van kunst

In feite is Zellige een oude Marokkaanse kunstvorm van mozaïek waarbij met veel keurige tegels van geglazuurd terracotta geometrische patronen worden gevormd die vloeren en muren bedekken. Het is oude traditie die het Moorse rijk typeerde en ook in Europa bekend werd. Zelliges worden vaak gebruikt in badhuizen, in villa’s en paleizen maar worden nu ook steeds meer onderdeel van een hedendaags interieur. Ook u kunt genieten van de prachtige stijl van deze authentieke mozaïektegels, in en om uw eigen woning.

Bijzondere eigenschappen van Zelliges

Zelliges hebben verschillende bijzondere eigenschappen en die zijn te danken aan het feit dat ze op een traditionele manier, geheel handmatig worden gemaakt. Iedere tegel is uniek en er zullen altijd kleine defecten, oneffenheden, verschillen in kleuren, oppervlakte en vorm zijn. Dit kan de gedachte doen ontstaan dat Zelliges minder mooi zijn, maar niets is minder waar!

Juist de oneffenheden dragen bij een de subtiele algehele uitstraling. Sorteer daarom de Zelliges niet om op die manier alleen “perfecte” exemplaren te gebruiken want hiermee doet u de Zellige tekort. Hierdoor zou het traditionele karakter van de Zellige verloren gaan.

Zelliges kunnen kalkpitjes of kalkluizen bevatten met als gevolg dat het glazuur aan de bovenkant kan loslaten of kan gaan schilferen. Kalkpitten kunnen ook springen tijdens het transport van de Zelliges. Omdat het productieproces geheel met de hand plaatsvindt, kunnen ook randen of hoekjes zijn gesprongen. Mix doosjes met Zelliges zodat u een zo natuurlijk mogelijk geheel krijgt. Elk doosje Zelliges is weer anders, en wijkt ook af van de op de website getoonde kleuren.

De onderzijde van de Zelliges zijn schuin afgekapt om te zorgen voor een minimale voegbreedte.

Luxe en kunst tegen een scherpe prijs

Omdat de Zelliges van Mozaïekjes in een eigen fabriek in Fez worden geproduceerd kunnen wij uw Zelliges aanbieden tegen de meest scherpe tarieven. Wij bieden daarnaast een ongekend assortiment Zelliges in tal van vormen en kleuren. Kijk op onze website naar de vele mogelijkheden of doe inspiratie op bij onze speciale pagina “Inspiratie”.  Natuurlijk adviseren wij u ook graag persoonlijk. Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom in Rotterdam.

Onze showroom is alleen te bezoeken op afspraak, neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.