Winkelwagen

Andalusische tegels in amsterdam

Andalusische tegels / Spaanse tegels in Amsterdam
Deze keramische wand- en vloertegels vertegenwoordigen een traditionele kunst uit het zuiden van Spanje, die Noord-Afrikaanse invloeden heeft gekend in de veertiende eeuw. Vanaf deze periode kwam de Spaanse tegelindustrie tot bloei en kende deze een piek in de vijftiende eeuw. Het duurde nog een paar eeuwen voordat deze kunst Nederland bereikte. In de zeventiende eeuw ontwikkelde zich een rijke tegelindustrie waaruit de bekende blauwe tegels voort zijn gekomen. Siertegels werden vanaf dat moment toegepast in keukens, gangen, traplokalen, etc. Ook kerken, klooster en paleizen werden versierd met deze tegels en werden op bestelling gemaakt door niet alleen tegelbakkers uit het zuiden van Europa maar ook door tegelbakkers uit Amsterdam, Rotterdam, Delft, Haringen en Makkum.

De markt veroverd

Deze Spaanse tegels hebben tegenwoordig, in korte tijd, een goede plek op de markt weten te veroveren in Nederland dankzij de eindeloze keuzes in kleuren en patronen. Deze designtegels worden op vakkundige wijze in Spanje, in de buurt van de stad Valencia, geproduceerd. De Andalusische tegels zijn geschikt voor wanden en vloeren in badkamer, keuken, slaapkamer, tuin en in openbare ruimtes.

Stel uw vragen aan ons
U wilt vast weten hoe u deze wand- en vloertegels het beste kunt combineren of hoe u deze kunt plaatsen. Kom naar onze showroom in Rotterdam, Nederland en we vertellen u alles over deze unieke stijlvolle Spaanse tegels. Ervaar met uw eigen ogen hoe mooi en uniek deze wandtegels zijn. Tot gauw!

Wij zijn de grootste online verkoper van de mozaiektegels van Nederland en België. Neem contact met ons op via info@mozaiekjes.com